Je umývanie fasády bytového domu rovnako potrebné ako pri rodinnom dome?

Je umývanie fasády bytového domu rovnako potrebné ako pri rodinnom dome?

Tak ako pri rodinných domoch, tak aj v prípade bytových domov je umývanie fasády viac než iba potrebné, a to hneď z niekoľkých dôvodov.

Žiaľ, na bytové domy sa pri čistení a údržbe často zabúda, dokonca ešte viac ako pri akýchkoľvek iných nehnuteľnostiach. Stačí, ak sa pozriete na náhodné blízke bytové sídlisko. Fasády bytových domov pravdepodobne nebudú vyzerať vôbec atraktívne. Omietka dávno stratila svoju pôvodnú farbu a fasáde to takto pomaly uberá nielen na atraktivite, ale aj na kvalite a životnosti. Čo sa s tým ale dá robiť?

Umývanie fasády bytového domu – Prečo sa doňho oplatí investovať?

Hneď na začiatok môžeme s istotou povedať, že umývanie fasády bytového domu výrazne zvyšuje jeho atraktivitu, čo môže prilákať potenciálnych budúcich kupcov alebo nájomcov jedného z bytov. 

Pravidelné umývanie fasády takisto predlžuje jej životnosť a preventívne ju chráni pred poškodením, ktoré môžu spôsobovať práve zanedbané nečistoty. V konečnom dôsledku, ak fasádu necháte včas vyčistiť, viete sa vyhnúť nepekným účtom za jej opravy. 

No najpodstatnejším bodom je azda to, že póry fasády sú ideálnym miestom pre plesne, riasy a iné alergény, ktoré môžu mať negatívny vplyv na zdravie obyvateľov budovy. Nuž a práve umývanie fasády pomáha odstrániť tieto škodlivé organizmy a prispieť tak k lepšiemu a zdravšiemu prostrediu. 

Ak sa teda rozhodnete pre umývanie fasády bytového domu, nielenže zlepšujete jeho vzhľad a predlžujete jeho životnosť, ale rovnako aj istým spôsobom skvalitňujete život jeho obyvateľov.

Treba sa obávať vysokej ceny za čistenie fasády od profesionálov?

Ak sa pozriete na niektoré voľne dostupné produkty na čistenie fasád, najatie profesionálnej firmy sa vám môže zdať ako príliš veľký luxus. Treba ale myslieť na to, že väčšina týchto produktov a pokusy o samočistenie môžu spôsobiť poškodenie fasády, nehovoriac o tom, že kvalita takéhoto čistenia je takmer nulová v porovnaní s čistením od profesionálnej firmy.

Ak si ale stále nie ste istí, firma Valmax s.r.o. vám po dohode rada poskytne ukážku čistenia fasády priamo u vás, a to bezplatne. A ak vás zaujíma cena za čistenie fasády, tá sa pohybuje okolo 3,80 eur za meter štvorcový, čo je až o 70% menej peňazí ako by ste museli investovať napríklad do maľovania fasády.

Fotogaléria


Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia

Facebook pozri-sa.sk