Škoda bike open tour 2023

Škoda bike open tour 2023

      Lákajú ťa rýchle zjazdy, horské stúpania a blato všade kde si len spomenieš? Škoda bike open tour už píše svoju desiatu kapitolu. Po korónovom období sa podujatie vrátilo o i do okolia Bratislavy – Škoda MTB Svätý Jur túto sezónu odštartoval už 29.4. 2023. V Rajeckých tepliciach sa konalo druhé kolo, tohto obľúbeného cyklistického podujatia.

     Tretia zástavka v Slovenskom raji sľubuje nádherné trate v srdci prírody. Na svoje si prídu profesionáli, hobby cyklisti, e – bajkeri i rodiny s deťmi. Tak neváhaj roztočiť kolesá a prekonať sám seba, z nasledujúcich kategórii si môžeš vybrať tu najvhodnejšiu práve pre teba. Odmenou ti bude skvelá atmosféra a príjemný pocit na duši.  




Trasy v tomto ročníku sa delia na

1. krátka trať – 14 km so štartom o 10:00

2. stredná trať – 54 km, v tomto i v  nasledujúcom prípade je možné si zvoliť E- bike, alebo Gravel kategóriu. Pretekári oboch kategórii štartujú v rovnakom čase o 9:30. 

3. dlhá trať - 68 km (E- bike a Gravel) majú na trase Hrabušice – Podlesok tri občerstvovacie stanice:

a) sedlo Medvedej hlavy na 21 km

b) bufet Restaurant Pelé na Dedinkách na 38 km

c) bufet na Malej Poľane na 56km

 

4.  Family – Koliba- Podlesok

a) Deti do 6.rokov života (2017) – štartujú samostatne

b) Family 6+  - 6. až 14.rokov života (2009- 2016) – štartuje dieťa s rodičom zdarma

Deti si môžu za pretekať v piatok medzi 17:00 – 20:00 a v sobotu medzi 11:00 – 12:30

Vo všetkých kategóriách je množná registrácia prostredníctvom online formulára, alebo priamo na mieste. Maximálne polhodinu pred štartom súťaže. 


      Gravel cyklistika ti nič nehovorí? Možno je to tím, že ide o jednu z najmladších disciplín a predstaviť si pod ňou môžeš, akúkoľvek podobu cyklistiky. Ide totižto o kombináciu cestnej a horskej cyklistiky. Táto disciplína je snáď najcharakteristickejšia práve svojou rozmanitosťou, ako v dĺžke podujatí, niekedy môže ísť „iba“ o 45 km trasu a inokedy môžeš našliapať aj sto kilometrov po rôznych podložkách. (Asfaltové cesty, mačacie hlavy, štrk, lesné a neupravené zjazdovky, kopce, kamenný terén, či singletrecky po poľnej cesta v divočine.) Pri tomto odvetví cyklistiky, je možné čokoľvek a práve tento tajomný aspekt je na tomto fenoméne veľkým lákadlom. Súťažiaci, laici, profesionáli  a vlastne ktorýkoľvek jazdci nikdy s určitosťou nevedia, čo presne ich na trati čaká.  



     V cieli na všetkých čaká občerstvenie v podobe kolikového guľášu a bohatý sprievodný program, pre veľkých i malých. V prípade, že by si chcel v Slovenskom raji stráviť dlhší čas máme pre teba typ na ubytovanie. Ak by si sa chcel inšpirovať, klikni na www.pozrifoto.sk ,bez ohľadu na to, či sa na podujatí zúčastníš, ako divák, súťažiaci...

Hlavné je aby si si to celé užil a v zdraví sa vrátil domov.

Zdroj: https://www.mtbiker.sk

Fotogaléria


Zdieľať článok

Podobné články

Diskusia

Facebook pozri-sa.sk